Bakworkshops @De Mierenegel

Van geurige broden en zoete patisserie, chocolade tot inmaak en fermentatie: hier vind je alle bak, -chocolade en inmaakworkshops overzichtelijk op één plek. Kies de favoriet van jouw groep, trek jullie kookshort aan en laat je inspireren.

Chocolade pralines 

Wil je graag zelf pralines maken? 

Dan leg ik je graag uit hoe je hieraan begint. van chocolade tempereren, het maken van een lekkere vulling tot het uitkloppen van de pralines uit de vorm. Het spannendste deel van de workshop :-D.

En natuurlijk neem je je zelfgemaakte pralines ook mee naar huis!

Duur workshop: 2,5 uur

No bake desserts

Zin in iets zoets zonder uren in de keuken te staan? In deze workshop maak je onweerstaanbare no bake desserts: snel klaar, prachtig gepresenteerd en perfect als frisse afsluiter van elk etentje.

Laat je inspireren door zachte mousses, romige laagjes in glaasjes, chocoladeverleidingen én creatieve combinaties met koekjes, fruit en verrassende smaken. We werken met volle aroma’s, krokante elementen en een snuifje magie – allemaal zonder oven.

Duur workshop: 2,5 uur

Tartelettes

Een heerlijke zanddeegbodem, met nog lekkerdere vulling en een mooi topping.

Een mooi taartje met eindeloos creatieplezier.

Duur workshop: 2,5 uur

Fermenteren & inmaken 

Fermenteren en inmaken: hoe begin je hieraan. Kan ik alles fermenteren? Moet ik bij het inmaken alles verwarmen?

Ik beantwoord graag al jullie vragen!

Wat staat er op de planning? Kimchi, zuurkool, chutney, pickles en gemberkefir.

Duur workshop: 2,5 uur

Van Deeg tot Broodje: Sandwiches & Worstenbroodjes 

Zin in een gezellige bakervaring met vrienden of gewoon even tijd voor jezelf? Kom samen sandwiches en worstenbroodjes maken bij De Miereneter! 
 
We starten met het kneden van ons eigen sandwichdeeg, vormen de broodjes en laten ze rijzen tot echte sandwiches.  Terwijl het deeg rust, maken we zelf heerlijke worstenbroodjes. Na afloop neem je je baksels natuurlijk mee naar huis of je eet ze terug plaatse op! 

Duur workshop: 3 uur

Koffiekoeken & frangipanes 

Koffiekoeken met rozijnen of liever met kaneel? Nog lekkerder wanneer je ze zelf maakt. En wanneer de koffiekoeken rijzen maken we als extraatje nog heerlijke frangipanetaartjes. 
 
We maken de koffiekoeken startend van bloem, melk en boter. Neeneen, geen gekochte deeg uit de winkel. Jullie gaan zelf aan de slag :-D 

Duur workshop: 3 uur

Italiaanse bakervaring: Focaccia & pizza-rolls 

Zin in een hartige, Italiaanse bakervaring? Tijdens deze gezellige workshop leer je hoe je zelf focaccia en pizza-rolls maakt – van deeg tot topping! 
 
We maken een heerlijk luchtig focacciadeeg, rijk aan olijfolie. Daarnaast rollen we onze eigen pizza-rolls: hartige ronde-suisse pizzabroodjes met een smaakvolle vulling. 

Duur workshop: 3 uur

Taart en Biscuit

 Javanais met heerlijke mokka-crème au beurre, aardbeitaartjes met zelfgemaakte banketbakkersroom, luchtige biscuit voor Zwartewoudtaart & rolbiscuit met heerlijke fruitvulling. En het feest kan beginnen :-D

Duur workshop: 3 uur

Kerststollen voor de feestdagen

Beleef een heerlijke, feestelijke bakervaring waarin je zelf aan de slag gaat met het maken van luxe kerststollen. Je begint met het bereiden van een zacht, rijk deeg boordevol rozijnen, om vervolgens je eigen marsepein te maken en daarmee de kerststollen met aandacht te vullen.

Een gezellige workshop vol warmte, smaak en zelfgemaakte lekkernijen om de feestdagen nog specialer te maken.

Duur workshop: 3 uur

Bijzondere koekjes

Samen maken we luchtige bokkenpootjes met romige botercrème van banketbakkersroom, kruidige kaneelkoekjes, knapperige palmiers én spritskoekjes die je zelf in prachtige vormen spuit. Perfect om direct van te snoepen of om mee naar huis te nemen.

Duur workshop: 3 uur

Soezen

Duik mee met mij in de wereld van overheerlijke soezen. Klassiek gevuld met slagroom of banketbakkersroom, met avokaatcrème of liever met een frisse mascarpone-fruitvulling? Een gemakkelijk, overheerlijk toetje om iedere leuke avond of middag mee af te sluiten. 

Duur workshop: 3 uur

Vers brood uit de oven

De heerlijke geur van zelfgebakken brood :-D

Volkorenbrood, boerenbrood, rozijnen- of notenbrood,...

 

Maar wanneer is mijn brood goed gerezen?

Hoe kan ik deze het beste kneden?

Mijn brood blijft taai, hoe komt dit?

Wat, hoe , waarom,... Kom mee brood maken en ontdek het zelf.

Ook deze workshop is hand-on. Je maakt zelf het heerlijkste brood en je neemt dit mee naar huis.

 

Samen maken we topbrood! 

Duur workshop: 3 uur

" Iedereen kan bakken. Stap per stap, met de juiste technieken en heerlijkste geuren. En... tadaa, o, wat overheerlijk!! "

Annelies Torfs